Restilizovani „megan” u prodaji posle Ženeve

Bez autora
Jan 09 2012

Nova četvrta generacija „megana” moraće još da sačeka nakon što je Reno objavio fotografije redizajniranog kompakta, koji će premijerno biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi. Jasno je da većih izmena nema, a kompletan posao odrađen je na prednjem kraju. Noviteti su LED dnevna svetla, hromirani detalji i novi dizajn aluminijumskih točkova, dok je proširena paleta boja karoserije i enterijera.Takođe, osnovna oprema će biti bogatija, pri čemu cena ne bi trebalo da bude viša. Kao opcija će se ponuditi „visio” sistem, „hill start assist” i nova generacija multimedijalnog sistema.

Restilizovani „megan” u prodaji posle ŽeneveNova četvrta generacija „megana” moraće još da sačeka nakon što je Reno objavio fotografije redizajniranog kompakta, koji će premijerno biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi.

Jasno je da većih izmena nema, a kompletan posao odrađen je na prednjem kraju. Noviteti su LED dnevna svetla, hromirani detalji i novi dizajn aluminijumskih točkova, dok je proširena paleta boja karoserije i enterijera. Takođe, osnovna oprema će biti bogatija, pri čemu cena ne bi trebalo da bude viša. Kao opcija će se ponuditi „visio” sistem, „hill start assist” i nova generacija multimedijalnog sistema.

Glavna vest se nalazi ispod haube, gde će javnost upoznati novi 1,2-litarski TCe benzinac sa 115 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prema fabričkim podacima, „megan 1.2 TCe” sa start/stop sistemom (standard) u proseku troši 5,3 litra na 100 kilometara.

U ponudi će, naravno, biti i dizel motori: 1.5 dCi sa 110 KS i 260 Nm (prosečna potrošnja 3,8 l) i 1.6 enerdži dCi sa 130 KS i 320 Nm (prosečna potrošnja 4,0 l).

Ni sportska „RS” verzija nije pošteđena fejsliftinga, ali osim estetskih promena trebalo bi da kažemo da je iz dvolitarskog motora „izvučeno” 15 KS više (265 KS), dok je maksimalni obrtni moment sa 340 Nm povećan na 360 Nm.

Prodaja restilizovanog „megana” počinje po završetku Salona u Ženevi, odnosno krajem marta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik